ALAPANYAGOK

 

Számunkra az egészség és az allergénektől való mentesség lehetősége van a középpontban.

Teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet és árpalisztet használunk. Mindkét gabona ősi kultúrnövény. A tönkölylisztet az ókori egyiptomiak és a rómaiak is használták, az árpát nagy hőtűrőképessége miatt Tibetben több ezer éve termesztik és fogyasztják. A tönkölybúza fehérje-, vitamin- és ásványi anyag tartalma felülmúlja a hagyományos búzáét. Az árpa szintén gazdag fehérjébe, vitaminokban és ásványi anyagokban. A szervezet számára könnyen emészthető és tápláló.

Természetesen alternatívát kínálunk azoknak is, akik nem fogyaszthatnak glutént. A legtöbb süteménynek van gluténmentes variációja is. Ezeknél a termékeknél a tészta jellegétől függően különböző gluténmentes lisztkeveréket használunk.

Édesítésre nyers nádcukor és kókuszvirág cukrot használunk. A cukormentes kategóriában kínált termékek nyírfacukorral készülnek, mely cukoralkohol, így csak kis része szívódik fel, ezért nem terheli az inzulinháztartást. De egyedi igényeket is figyelembe tudunk venni az édesítés területén. Megrendeléskor megjegyzésként jelezheted igényedet, melyet telefonon, vagy írásban pontosítunk.

A tojást nem helyettesítjük semmivel.


Van számodra finomságunk akkor is, ha többfajta ételallergiád vagy érzékenységed van. Nézz szét és válassz kedvedre valót. Legyen ez neked is jó!