MOGYORÓMENTES

Chiás-áfonyás zabkeksz

A mogyoró allergia (ami egészen pontosan két különböző allergiát fed le) rendelkezik a legtöbb allergizáló anyaggal. Itt minden esetben kérdés, hogy mely mogyoró okozza az allergiát. 

A földimogyoró zöldség, mivel a hüvelyesek csoportjába tartozik. Az érzékenység fokától függően a földimogyorón kívül, magas érzékenységnél más hüvelyesek is okozhatnak allergiás reakciókat (szójabab, csicseri borsó, zöldborsó).

A mogyorófélék csonthéjasak, ide tartoznak a dió, mandula, gesztenye, pisztácia, pekándió, makadámdió, török mogyoró, kesudió és a kókuszdió is. Mivel ezek a növények egymással távoli rokonságban is lehetnek, az allergizáló fehérje más a különböző növényekben. Azonban vannak, akik az összes mogyorófélére allergiások.

A műhelyben a kesudió az egyetlen mogyoróféle, ami időnként megtalálható. Tárolásának, felhasználásának körülményeire kiemelt figyelmet fordítunk, hogy a keresztszennyezettséget elkerüljük.

Kizárólag némely zabkekszünk tartalmaz kesudiót, a többi termék mentes a mogyoróktól és csonthéjas termékektől.

 

Választékunk és áraink itt találhatóak.

 

További termékek